Kezdőlap / VÍZSZIGETELÉS - MÉLYÉPÍTÉSI SZIGETELÉS

VÍZSZIGETELÉS - MÉLYÉPÍTÉSI SZIGETELÉS

VÍZSZIGETELÉS - MÉLYÉPÍTÉSI SZIGETELÉS

A Kár-Plaszt 2000 Műanyagipari Kft. kihasználva sokéves hegesztéstechnikai tapasztalatát, külföldi és hazai partnerek segítségével erős alapot teremtett a fóliamegmunkálás, mederbélelés, lapostető szigetelés terén. A saját kivitelezésben véghezvitt több-tízezer négyzetméter szigetelő-fólia telepítéssel kibővítette azt a szaktudást, amit készséggel állít a beruházási programok szolgálatába. A regionális hulladéklerakókon át az egyéni luxust kielégítő saját tavakon túl a szennyvíztárolók bélelésén keresztül a több ezer négyzetméter tetőszigetelésig számos elvégzett munka igazolja cégünk eredményességét.

Minőségünk garanciája:

  • Kiváló minőségű gépek, jól felszerelt géppark – HERZ
  • Magasan képzett szakemberek – minősített, DVS vizsgával rendelkeznek
  • Megbízható alapanyagok –ALKORPLAN (PE-HD, PVC)

Mit várhatunk el egy modern vízzáró rendszertől?

Vízszigetelés készítése műanyag lemezekkel átgondoltságot és persze jó felkészültséget is igényel. A műanyag lemezes szigetelés ugyanis általában egyrétegű, ami fokozott odafigyelést követel. A csatlakozó munkafázisok végzésekor körültekintően kell eljárni, csak úgy, mint magának a szigetelésnek az elkészítésekor, nehogy valamilyen sérülés keletkezzen.Több problematikus helyzetet kell megoldanunk, például a mozgási hézagokat, cső- és faláttöréseket, szerkezetcsatlakozásokat, szerkezetek végeinek megfelelő kialakítását. Egy esetlegesen szükségessé váló javítási munka csak horribilis munkával és költségekkel oldható meg, melyet megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel megelőzhetünk.

Mélyépítésben az alábbi alkalmazásokból választhat:
ALAGÚT SZIGETELÉS

Mind anyagában, mind csatlakozásaiban teljesen vízzáró, biztonságos anyagrendszereket kínálunk alagutak, aluljárók szigeteléséhez. Az alagútépítés módszere lehet akár fúrt, akár felülről kiásott és befedett rendszerű. A jellemző anyagvastagságok: 1,5 mm; 2,0 mm; 2,5 mm; 3,0 mm.

A szigetelőlemezek 3 alternatív fajtájából választhat az igényelt biztonság és az ár függvényében:

Alkorplan 35036: áttetsző, homogén alagútszigetelő PVC-P lemez, mely lehetővé teszi a szigetelés mögötti hibák és a hegesztési csatlakozások, toldások pontosságának, zárványmentességének ellenőrzését. Ezzel a legnagyobb biztonságot érhetjük el. 

Alkorplan 35041: sötétszürke PVC-P lemez sárga jelölőréteggel, mellyel így azonnal láthatóvá válik, ha a vízszigetelésen mechanikai sérülés keletkezik.

Alkorplan 35034: egyszínű, homogén, sárgászöld PVC-P alagútszigetelő lemez

 

 

 

FOLYADÉKTÁROLÓ SZIGETELÉS

Az iparnak, a mezőgazdaságnak és az egész emberi létnek szüksége van vízre és különböző folyadékokra. Ahhoz, hogy ezek mindig biztonságban a rendelkezésünkre álljanak, tárolókat építünk. Olyan szerkezeteket, amelyek a folyadékot megtartják, de abból ki- vagy bejönni mást nem engednek. Ennek megbízható módszere a funkcióra szabott, könnyen hegeszthető, bedolgozható Alkor szigetelés.

 

 

 

A konkrét anyagjellemzők szerkezettípustól függően változnak. A fő tulajdonságok a következők: tökéletes folyadékzárás, ellenállás a fennálló vegyi igénybevételnek, mechanikai ellenálló képesség, alkalmazhatóság az aljzathoz vagy alépítményhez, mikroorganizmusokkal és UV sugárzással szembeni ellenálló képesség.

Két jellemző anyagtípusunk:

Alkorplan 35052:
ivóvíztárolók belső szigetelésére kifejlesztett, világosszürke színű, 1,2 mm; 1,5 mm; 1,8 mm; 2,5 mm vastagságban gyártható PVC-P szigetelőlemezek.

Alkorplan 35054:
víztárolókhoz, tavakhoz, tűzivíz tároló medencékhez, csatornákhoz javasolt, kékesszürke színű, 1,0 mm; 1,5 mm; 2,0 mm-es vastagságban gyártható PVC-P szigetelőlemezek.

ALÉPÍTMÉNYI SZIGETELÉS

A rugalmas PVC szigeteléssel gyorsan, gazdaságosan és tökéletesen vízzáróan lehet megoldani a talajba süllyesztett építmények és épületrészek szigetelését. Ez ugyanúgy, mint a vasszerelés, a betonozás, teljes odafigyelést és szakértelmet követel. Az Alkorplan mint PVC szigetelés ezután évtizedekre, az épület teljes élettartamára megoldja a víz kívül tartását a szerkezeten. A szigetelést a tekercsek szabad fektetésével és vonal menti rögzítésével készítjük, a tekercsszéleket forró levegős hegesztéssel toldjuk egymáshoz. A szigetelőlemez sérülései ellen többféle módon védekezünk. A mechanikai sérülések ellen durva felületen geotextíliát (300 g/m2) használunk.

 Földvisszatöltésnél és rá- vagy mellébetonozásnál ezen kívül Alkorplan 35020 jelű félkemény PVC védőlemezt is elhelyezhetünk. Mivel nem rögzítjük teljes felületen a szigetelőlemezt, ezért alá vagy mögé az esetleges durva átlyukasztásnál mégis víz juthat. Ezért a szigetelést célszerű vízzáró PVC fugaszalagokkal szakaszolni. Az egyes szakaszok külön szigetelt egységet képeznek. Növeli a biztonságot, ha ezekbe kiegészítésül injektáló csöveket építünk be a szigetelő lemezekhez rögzítve. Itt is komplett rendszert kínálunk, ELASTOJOINT fugaszalagok, injektáló idomok széles választéka adja meg a teljes körű biztonságot a térszín alatti szigeteléseinknél.

 

Alkalmazásra javasolt lemezfajtáink:

Alkorplan 35036:
áttetsző, homogén szigetelő PVC-P lemez, mely lehetővé teszi a szigetelés mögötti hibák és a hegesztési csatlakozások, toldások pontosságának, zárványmentességének ellenőrzését. Ezzel a legnagyobb biztonságot érhetjük el.

Alkorplan 35041:
sötétszürke PVC-P lemez sárga jelölőréteggel, mellyel így azonnal láthatóvá válik ha a vízszigetelésen mechanikai sérülés keletkezik.

Alkorplan 35034:
egyszínű, homogén, sárgászöld PVC-P szigetelő lemez Alkorplan 35038: olaj- és bitumenálló PVC-P szigetelőlemez.
 

HULLADÉKTÁROLÓK, ÉS EGYÉB, NAGY VEGYI IGÉNYBEVÉTELNEK KITETT ÉPÍTMÉNYEK SZIGETELÉSE

Hulladéktárolók, veszélyes hulladéktárolók esetében a vízszigeteléshez általában használt szigetelőlemezek már nem alkalmazhatók. Hasonló a helyzet, amikor például állattartási épületek talajon fekvő beton padlóját akarjuk leszigetelni, hogy a talajba semmilyen agresszív anyag ne kerülhessen. Ilyen igénybevételeknek is ellenállni képes termékeink már általában polietilén (HDPE) anyagúak.

A jellemző anyagfajta erős vegyi igénybevételű szigetelésre:
Alkortene 00251:
fekete színű, kemény, nagy sűrűségű polietilén bázisú szigetelőlemez, 100 m-es tekercshosszban, 6,0 m-es szélességben. A HDPE anyaghoz a csomópontok komplett kialakítása érdekében kompatibilis hegesztőzsinórt is biztosítunk.